GYIK

Gyakori kérdések

Hogyan lehet befizetni a képzési díjat?

A tanfolyamon való részvétel egyik feltétele a képzési díj felének a befizetése. A képzési díj második felét a záróvizsga előtt 2 héttel kell kiegyenlíteni. A befizetés lehetséges banki átutalással a Cliché AAA Kft. számlájára vagy készpénzes befizetéssel az ügyfélszolgálatunkon.

Mi van, ha nem érvényes a személy igazolványom?

Érvényes vezetői engedély és lakcím kártya helyettesítheti az érvénytelen személyi igazolványt mindaddig, amíg nincs más dokumentum.

Mi tegyek, ha nem tudom felmutatni a végzettségemet (elveszett, megsemmisült)?

A képzéshez szükséges iskolai végzettségről hiteles, eredetivel mindenben megegyező másolat szükséges a képzés megkezdésekor. Amennyiben nem áll rendelkezésére az eredeti bizonyítvány, akkor egy hiteles másodlatot kell kikérni az oktatási intézménytől. Az előírt, kötelező iskolai végzettségtől magasabb végzettség felmutatható a beiratkozásnál.

Mennyit lehet hiányozni a képzésről?

A képzési szerződésben meghatározott hiányzás lehet elfogadható. A hiányzás mértékének számítási módja: a képzési  óraszámok 20%-a (a gyakorlati és az elméleti órák összessége).

Mi van, ha nincs vezetői engedélyem, nem érvényes, vagy elvette a rendőrség?

A legtöbb képzésnél a vizsga megkezdésének egyik feltétele (a képzési program szerint), hogy a képzésben résztvevő, vizsgázni szándékozó személy érvényes vezetői engedéllyel rendelkezzen. Érvényes szakmai és vizsgakövetelmény szerint: B kategóriás vezetői engedély, vagy mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély (T, illetve C+E, C1+E kategória).